Streikevettreglene

Nå har en del av oss streiket lenge og har mange erfaringer å komme med, men som et tilbud til nye streikende presenterer streiker.no «Streikevettreglene»!

1. Legg ikke ut på langstreik uten trening
Før du går ut i streik og før du reiser ut til stand bør du lese streiker.no for siste informasjon. Da har du nok ammunisjon til å overvinne selv den vanskeligste motstanderen. Det anbefales også å gå turer i nabolaget ikledd hvit t-skjorte. Ta gjerne med banner eller plakat slik at du stiller forberedt til streiketog.

2. Meld fra hvor du streiker
Hold kontakten med din streikeleder eller teamleder, ikke stol blindt på mobilen, plutselig er du uten dekning midt i KS-land.

3. Vis respekt for streikemelding og opptrappingsvarsel
Uansett streikemelding, vær rustet for lang streik og dårlig vær. Legg opp turer etter streikemeldingen, men meld fra hvor du streiker! Ref. pkt 2. Ha respekt for opptrappingsvarsel og ønsk nye medstreikende varmt velkommen!

4. Vær streikerustet mot uvær og kulde, ta alltid med campingstol
Streikeværet så langt har mildt sagt vært skiftende. Ta med varmt tøy og regntett tøy. Ha alltid streike t-skjorta synlig. Sliter en medstreikende hjelper du øyeblikkelig med enten påkledning eller en varm klem.

5. Lytt til erfarne streikefolk
Folk som er lokalkjent i streikeområdet vet som regel om særegenheter som kan være til hjelp under streiken. Spør streikeleder, teamleder og medstreikende om råd.

6. Bruk facebook og media i streiken
Vær alltid pålogget og skriv mange innlegg på «Arbeidstidsforhandlingene». I tillegg, bruk tiden på stand til å skrive leserinnlegg til lokale medier.

7. Streik ikke alene
Gå i samlet flokk, det er alltid hyggeligere å streike sammen. Bli lagt merke til på en positiv måte. Ikke alle medlemmer i Utdanningsforbundet stemte nei til avtalen, inkluder de medstreikende som stemte ja.

8. Streik i tide, KS har mange stein å snu
Vær obs på når du skal streike og møt opp på stand i tide, blir du forsinket se pkt 2. Husk å alltid minne KS om at de har steiner som skal snus og flyttes!

9. Spar på streikekreftene og grav deg ned på stand om nødvendig
Vær og vind kan tære på kreftene, avpass streiketempo og unngå å bli svett. Husk å spise og drikke ofte.

En tanke om “Streikevettreglene”

  1. Herlig !
    Alle streikende bør respektere disse reglene,
    Streikelandskapet kan være like lunefullt som påskefjellet …
    KS tok ikke hensyn til Fjellvettregel nr.8 , unnlot å lytte til erfarne skolefolk, staket ut feil kompasskurs, slet med å få terrenget til å stemme med kartet, vendte ikke i tide og gikk seg vill
    KS befinner seg fortsatt «helt på viddene», – det har de gjort siden påske, men det er ingen skam å snu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *