Hundrevis av streikende møtte bystyret

Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.
Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.

Bystyret i Arendal ble i dag morges møtt av flere hundre streikende lærere som rettet oppmerksomheten mot hvilket mandat forhandlerne i KS egentlig baserer seg på. KS har helt siden sist vinter hevdet at de hadde sine medlemmer i ryggen når de utformet sine krav til UDF. Nå slår ryggdekningen stadig flere og større sprekker, både i form av at lokale politiske organer fatter vedtak hvor ordlyden er i strid med det forhandlingsledelsen i KS forfekter, samt rikelig med medieoppslag hvor lokalpolitikere ber KS besinne seg og komme lærerne i møte. Streikeleder i Arendal, Geir Lindgren, benyttet markeringen i forbindelse med bystyremøtet til å oppfordre ordfører Einar Halvorsen til å avklare Arendal bystyres holdning til mandatet KS hevder å ha fått fra sine medlemmer.

Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra kommunstyret i Odda, hvor KS bes endre kurs.
Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra utdanningsforbundet i Arendal, hvor bystyret oppfordres til å henvende seg til KS-styret med beskjed om å frafalle kravet om økt binding av lrernes arbeidstid.

Mandatet KS stadig viser til er stort sett ikke politisk behandlet blant KS-medlemmene, men baserer seg på signaler fra rådmenn og fylkesrådmenn. Stadig flere lokale folkevalgte uttrykker i disse dager at de ikke støtter konfrontasjonslinjen til forhandlingsledelsen i KS har valgt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *