Solid streikemarkering i Arendal

Over 800 lærere, ledere og sympatisører møtte opp til streikemarkering i Arendal igår, torsdag. Torget var farget i hvite t-skjorter, det var en skog av plakater med klokkeklare meldinger til KS om at nå forlanger lærerne bedre arbeidsvilkår. Klokken 1800 gikk det et langt tog med fane og husorkester i spissen. Følelsen av å være i New Orleans var så absolutt tilstede da orkesteret spilte opp og toget satte i marsj.

Orkesteret gjør seg klar til avmarsj.
Orkesteret gjør seg klar til avmarsj.

Toget gikk gjennom sentrumsgatene og til Pollen hvor streikeskuta «Immanuel» var scene for det som skulle skje videre. Streikeleder Geir Lindgren startet med å holde en appell til de streikende og han roste det store oppmøtet:
– Det har vært en glede å lede streiken sålangt, sa han til stor applaus.

Streikeleder Geir Lindgren
Streikeleder Geir Lindgren

Applaus ble et kjennetegn for torsdagens markering, her var det mye fornuftig som ble sagt og som KS så absolutt bør ta notis av.
– Dette er et opprør mot fagre løfter fra politikere sentralt og til virkeligheten lokalt, nå setter vi foten ned, fortsatte Lindgren i sin appell. De streikende nærmest trampeklappet da Lindgren sa at «lærerne krever respekt, og det er ikke hvor vi gjør jobben, men hvordan vi gjør jobben som er hele poenget». Han avsluttet med at dette er en kamp lærerne SKAL vinne.

Streikebandet spilte velvalgte sanger mellom talene og de streikende lot rockefoten gå.

Jon P. Knutsen trakk opp de store linjene i konflikten.
Jon P. Knutsen trakk opp de store linjene i konflikten.

Professor Jon P. Knutsen fra UiA var nestemann ut til å holde appell. Han trakk opp de store linjene i konflikten og sa at dette er en samfunnskonflikt:
– Vi kontrolleres og evalueres til et dårligere samfunn, lærernes kamp er samfunnets kamp, sa Knutsen til stor applaus. Han siterte Lenin om at «tillit er bra, kontroll er bedre» og påpekte at man ikke trengte å være kommunist for å forfekte et slikt syn, dette ser vi på høyresiden i norsk politikk også.
– Vi må stå vakt om et samfunn av tillit og ikke et samfunn styrt av byråkrater. Lærerrollen må finne sin form, ikke knas på plass av KS, avsluttet Knutsen til fortsatt stor applaus.

Trude Jacobsen, konstituert fylkesleder i Utdanningsforbundet Aust-Agde
Trude Jacobsen, konstituert fylkesleder i Utdanningsforbundet Aust-Agder

Konstituert fylkesleder i Utdanningsforbundet Aust-Agder, Trude Jacobsen, holdt så neste appell. Hun takket de streikende medlemmene for jobben de har gjort sålangt og slo fast at lærerne har støtte i befolkningen. Og hun kunne ikke unngå å nevne KS sin fremgangsmåte i konflikten:
-Takk til KS som kastet kortene, KS har skapt en unik situasjon, dette samler oss til en sterkere organisasjon dag for dag, sa Jacobsen.
– Dette er en kamp det vil bli snakket om i fremtiden og denne kampen skal vi vinne, sa Jacobsen til slutt og igjen sto applausen i taket.

Streikebandet spilte et utvalg go'låter som både styrket de streikende, og budskapet om bedre kår for lærerne.
Streikebandet spilte et utvalg go’låter som både styrket de streikende, og budskapet om bedre kår for lærerne.

Igjen spilte streikebandet fengende musikk og når «Get up, Stand up» ble spilt rista virkelig de streikende på rockefoten.

Tore Fjørtoft, sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet
Tore Fjørtoft, sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet

Til slutt holdt Tore Fjørtoft, sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet, en appell. Han påpekte at vi ikke er i mål enda og at trykket må holdes oppe. Han sa også at lærerne ønsker en løsning:
– Vi streiker nettopp fordi vi er løsningsorienterte, og vi vil ha den rette løsningen. KS har fått klar beskjed, vi vil ha den rette løsningen! KS sin argumentasjon finner vi oss ikke lengre i, sa Knutsen og fikk trampeklapp i retur.
– Konflikten er en politisk skandale – lærere blir pådyttet en skolepolitikk sentrale politikere ikke vil ha, sa Fjørtoft avslutningsvis.

Arrangementet var en solid vitamininnsprøytning som vil gi de streikende kraft og vilje til å fortsette kampen.

Markeringen fikk bred dekning i media.
Markeringen fikk bred dekning i media.

Media var tilstede og vil du lese mer om arrangementet kan du se NRK Sørlandets innslag her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *