Hverdagsstreiken i gang

Den første streikeuka er passert. Den var begivenhetsrik, arrangementene du kunne delta på var så mange at noen ganske enkelt måtte velges bort. Det er tross alt ikke mulig å være på flere steder samtidig, selv om det virket som streikende arendalslærere faktisk var det i forrige uke. Vi var over alt!

Det er færre kjendiser å ta "selfies" med nå som hverdagsstreiken har satt inn.
Det er færre kjendiser å ta «selfies» med nå som hverdagsstreiken har satt inn.

Den første uka ble avsluttet med spontanaksjon foran kulturhuset, grundig dekket i riksmedia, tett etterfulgt av en fantastisk konsert fra Immanuels dekk, med tilhørende appell i Pollen. Solen skinte, sommervarmen var igjen påtagelig og streikegløden lyste som aldri før. Til alle dere som bidro til å synliggjøre streiken forrige uke: Tusen takk, dere gjorde en kjempejobb!

Nå er det mandag, gradestokken klarte ikke å løfte seg over 10 grader da undertegnede sto opp i dag morges. Svært mange av dem som befolket Arendal sentrum forrige uke, har nå reist sin kos og det vil ikke bli det samme å tråle byen med streikeT-skjorte på. Ingen rikspolitikere å ta «selfies» med, ingen fordrag eller debatter hvor vi kan simulere fulgefjell, på langt nær så mange lokale som vandrer rundt i byen, spente på hva som skjer.

Hold streikemoralen oppe i hverdagsstreiken, oppfordrer artikkelforfatter Lars-Erik Høiskar. oppfordrer alle
Hold streikemoralen oppe i hverdagsstreiken, oppfordrer artikkelforfatter Lars-Erik Høiskar. oppfordrer alle

Det er nå hverdagsstreiken starter. Det er nå vi må vise stamina og hva vi er laget av. Med mindre KS tar til vettet, får vi hjelp i vår streikemarkering fra torsdag. Fram til da er det viktig at du, akkurat du ja, passer på å være synlig i byen og i ditt lokalmiljø. At du passer på å forklare overfor de du treffer på din vei hvorfor vi ikke kan godta det KS forslår og at vi ikke har planer om å gi opp kampen med det første.

Det er viktig at dere der ute holder sammen, tar vare på herandre og jobber med å holde streikemoralen oppe. I dag grilles det på Asdal; flott! Lokale og sentrale samlinger av ymse slag er av det gode. Gå sammen om aktiviteter og meld fra til media@streiker.no, både på forhånd, så folk kan delta, men også i form av en kort rapport i etterkant, med bilder til, slik at medstreikende opplever at det fortsatt skjer noe, selv om alle kjendisene nå har forlatt oss for i år.

Husk: Vi vant et slag under Arendalsuka, men kampen er på ingen måte over!

En tanke om “Hverdagsstreiken i gang”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *