Avslutning av streikeuke tre i Arendal

Streiken har dratt ut, og den tredje uka med streik i Arendal ble avsluttet med grilling på Torvet i Arendal. Et nødvendig og kjærkomment oppmuntringstiltak i disse harde streiketider.

Neste uke er det fullt kjør med aktiviteter igjen, med «Slå ring om skolen» på Fevik tirsdag kl 18.00, som den foreløpig største hendelsen. Oversikt over andre kommende aktiviteter finner du i Aktivitetskalenderen.

Ellers minner vi om den pågående fotokonkurransen, som avsluttes torsdag 4.september kl. 12 med trekning av flott premie.

God helg til alle lærere, både de som streiker og de som er i jobb!

Streikegeneral sitter i saksa

streikegeneral_i_saksa

Streikegeneral ved Sam Eyde vgs, Vemund Jensen, var en av dem som benyttet seg av den varslede frisørtjenesten ved streikevakta på Sam Eyde vgs. Generalen har ikke rapportert om han er tilfreds med resultatet, men så sant han ikke brått observeres med hodeplagg de nærmeste dagene, er det grunn til å tro at han ble fornøyd med resultatet.

Streikevettreglene

Nå har en del av oss streiket lenge og har mange erfaringer å komme med, men som et tilbud til nye streikende presenterer streiker.no «Streikevettreglene»!

1. Legg ikke ut på langstreik uten trening
Før du går ut i streik og før du reiser ut til stand bør du lese streiker.no for siste informasjon. Da har du nok ammunisjon til å overvinne selv den vanskeligste motstanderen. Det anbefales også å gå turer i nabolaget ikledd hvit t-skjorte. Ta gjerne med banner eller plakat slik at du stiller forberedt til streiketog.

Les videre

Hundrevis av streikende møtte bystyret

Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.
Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.

Bystyret i Arendal ble i dag morges møtt av flere hundre streikende lærere som rettet oppmerksomheten mot hvilket mandat forhandlerne i KS egentlig baserer seg på. KS har helt siden sist vinter hevdet at de hadde sine medlemmer i ryggen når de utformet sine krav til UDF. Nå slår ryggdekningen stadig flere og større sprekker, både i form av at lokale politiske organer fatter vedtak hvor ordlyden er i strid med det forhandlingsledelsen i KS forfekter, samt rikelig med medieoppslag hvor lokalpolitikere ber KS besinne seg og komme lærerne i møte. Streikeleder i Arendal, Geir Lindgren, benyttet markeringen i forbindelse med bystyremøtet til å oppfordre ordfører Einar Halvorsen til å avklare Arendal bystyres holdning til mandatet KS hevder å ha fått fra sine medlemmer.

Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra kommunstyret i Odda, hvor KS bes endre kurs.
Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra utdanningsforbundet i Arendal, hvor bystyret oppfordres til å henvende seg til KS-styret med beskjed om å frafalle kravet om økt binding av lrernes arbeidstid.

Mandatet KS stadig viser til er stort sett ikke politisk behandlet blant KS-medlemmene, men baserer seg på signaler fra rådmenn og fylkesrådmenn. Stadig flere lokale folkevalgte uttrykker i disse dager at de ikke støtter konfrontasjonslinjen til forhandlingsledelsen i KS har valgt.

Pimper opp streike T-skjorta

Damene på design og håndverk ved Sam Eyde vgs redesigner streike T-skjortene til kjoler og andre litt annerledes kreasjoner. Budskapet er fortsatt ikke til å ta feil av, bare litt mer pyntelig innpakket enn normalt. Foreløpig foregår redesignen ved Sam Eyde vgs, men se opp: Plutselig kan de dukke opp på et torg nær deg!

Instagram-konkurranse!

Årets beste konkurranse kan du ta del i her på streiker.no nå!

Inspirert av russen ønsker vi å få hilsner på streike t-skjorta. Få så mange du klarer, fra kjendiser til mannen/dama i gata på t-skjorta di og ta bilde. Last bildet opp på Instagram og vi kårer den beste skjorta/hilsen ved streikeslutt. Utdanningsforbundet ordner en knallfet premie. Merk bildet med #streikarendal så er du med i konkurransen.