Kategoriarkiv: Informasjon

Streikevettreglene

Nå har en del av oss streiket lenge og har mange erfaringer å komme med, men som et tilbud til nye streikende presenterer streiker.no «Streikevettreglene»!

1. Legg ikke ut på langstreik uten trening
Før du går ut i streik og før du reiser ut til stand bør du lese streiker.no for siste informasjon. Da har du nok ammunisjon til å overvinne selv den vanskeligste motstanderen. Det anbefales også å gå turer i nabolaget ikledd hvit t-skjorte. Ta gjerne med banner eller plakat slik at du stiller forberedt til streiketog.

Les videre

Dagens meny i streikekafeen

Streiken ser ut til å bli langvarig, og da trenger man som kjent mat og drikke for å fortsette kampen. Onsdag 27. august serveres to-retters i streikekafeen i Arendal sentrum. Til hovedrett serveres pastasalat med karrimarinert kylling og focaccia brød til 25 kr. Til dessert serveres Orio-kake til kr 5. For øvrig har kafeen et bredt utvalg i alt fra brødmat til diverse kaker.

Ting å gjøre mens vi streiker…

Streikevakter på Sam Eyde
Streikevakter på Sam Eyde

Mange sitter streikevakt på skoler rundt omkring i disse dager. Det er en viktig oppgave, men det er også viktig både å synliggjøre streiken utenfor skolene, samt å gjøre dagene litt mer innholdsrike for noen av dem som sitter streikevakt. De streikende på Sam Eyde VGS har sendt oss sin oversikt over aktiviteter denne uken. Kanskje dette kan være til inspirasjon for andre klubber i området.
Mandag avholdes Maxiyatzy turneringer internt i streiketeamene, som bestå av fem medlemmer. Hvert team melder inn sin vinner, med navn og poengsum.
I dag starter også skriving av en krimnovelle, hvor avdelingsleder for fellesfag skriver innledningen, deretter følger hvert team opp med sin del av fortsettelsen. Novellen skal være avsluttet fredag. Følge med på streiker.no, novellen kan plutselig bli publisert her 🙂
Onsdag arrangeres sandvolleyballturnering for de streikende. To representanter fra hvert team spiller på vegne av sitt team. Hvis været skaper trøbbel for sanvolleyball, blir det stafett rundt skolen og Sør Amfi isteden.
Torsdag er temaet «kjente steder i arendalsområdet», hvor hvert team skal levere svar på oppgaven innen fredag. Fredag blir det quiz, mens premiering foregår på fellesmøte ved skolen mandag i uke 25

Streikepub på Moringen

Det arrangeres streikepub på Moringen klokken 17:00 på fredag. Der blir det åpen mikrofon og debatt om streiken. Moringen ligger i Kolbjørnsvik til venstre for legesenteret. Ta med bannere og t-skjorter og lag liv på Hisøyas beste lokalpub.

Det anbefales at man også medbringer sivilt antrekk for anledningen. Anbefalt promillegrense for synlig streikende er som på sjøen, 0,8 🙂