Alle innlegg av Media

Streikegeneral sitter i saksa

streikegeneral_i_saksa

Streikegeneral ved Sam Eyde vgs, Vemund Jensen, var en av dem som benyttet seg av den varslede frisørtjenesten ved streikevakta på Sam Eyde vgs. Generalen har ikke rapportert om han er tilfreds med resultatet, men så sant han ikke brått observeres med hodeplagg de nærmeste dagene, er det grunn til å tro at han ble fornøyd med resultatet.

Hundrevis av streikende møtte bystyret

Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.
Flere hundre streikende lærere sto klare til å møte lokalpolitikerne i Arendal på vei inn til bystyremøtet.

Bystyret i Arendal ble i dag morges møtt av flere hundre streikende lærere som rettet oppmerksomheten mot hvilket mandat forhandlerne i KS egentlig baserer seg på. KS har helt siden sist vinter hevdet at de hadde sine medlemmer i ryggen når de utformet sine krav til UDF. Nå slår ryggdekningen stadig flere og større sprekker, både i form av at lokale politiske organer fatter vedtak hvor ordlyden er i strid med det forhandlingsledelsen i KS forfekter, samt rikelig med medieoppslag hvor lokalpolitikere ber KS besinne seg og komme lærerne i møte. Streikeleder i Arendal, Geir Lindgren, benyttet markeringen i forbindelse med bystyremøtet til å oppfordre ordfører Einar Halvorsen til å avklare Arendal bystyres holdning til mandatet KS hevder å ha fått fra sine medlemmer.

Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra kommunstyret i Odda, hvor KS bes endre kurs.
Streikeleder Geir Lindgren (t.h.) overleverer ordfører Einar Halvorsen et brev fra utdanningsforbundet i Arendal, hvor bystyret oppfordres til å henvende seg til KS-styret med beskjed om å frafalle kravet om økt binding av lrernes arbeidstid.

Mandatet KS stadig viser til er stort sett ikke politisk behandlet blant KS-medlemmene, men baserer seg på signaler fra rådmenn og fylkesrådmenn. Stadig flere lokale folkevalgte uttrykker i disse dager at de ikke støtter konfrontasjonslinjen til forhandlingsledelsen i KS har valgt.

Pimper opp streike T-skjorta

Damene på design og håndverk ved Sam Eyde vgs redesigner streike T-skjortene til kjoler og andre litt annerledes kreasjoner. Budskapet er fortsatt ikke til å ta feil av, bare litt mer pyntelig innpakket enn normalt. Foreløpig foregår redesignen ved Sam Eyde vgs, men se opp: Plutselig kan de dukke opp på et torg nær deg!

Klipp og sjekk av antioksidanter

Selv om friseringen blir enkel, kan man vente å komme ut med noe mer hår enn modellen på biuldet.
Selv om friseringen blir enkel, kan man vente å komme ut med noe mer hår enn modellen på bildet.

Det er ikke bare bilen som kan få en gratis sjekk på Sam Eyde for streikende lærere på frivakt. Enkel frisørtjeneste og kontroll av antikosidantnivået tilbys for føreren. Klippen foregår med enkle midler, saks og kam, og gir derved begrensede muligheter med tanke på ønsket frisyre. Dersom man skulle ønske vask og føn i tillegg må man sette sin lit til værgudene. Prognosene for at disse bidrar er dårlige.
Det er også mulig å få sjekket nivået av antioksidanter i kroppen, så vidt streiker.no har bragt på det rene, gjennom en enkel prøve på huden. Antikosidanter motarbeider frie radikaler, som ikke må forveksles med anarkister og andre frie radikalere, som gjerne våkner til live når det trommes sammen til streik. NB! For å benytte både bilsjekken, frisør og antioksidantsjekk, må man være ikledd vår kjære streike T-skjorte. Tilbudene gjelder onsdag og torsdag 10-14.

Lærerstreik og arbeidstid

Følgende leserinnlegg sto å lese i Agderposten, tirsdag 26.08:

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, forstår ikke hvorfor lærere streiker, og forhandlingsleder Per Kristian Sundnes synes vi har for utydelige krav. Her trengs tydeligvis litt pedagogisk forklaring. Poenget kjære KS , er at vi ikke teller timer. Når jeg tar med meg bunken hjem, så retter jeg den ferdig, uten å sette på stoppeklokka, og hvis jeg skal forberede meg, så forbereder jeg ikke halve timen eller halve dagen. Jeg jobber til jeg er ferdig.

Vi leverer kvalitet, og vi vet at det forventes av oss. Skulle bare mangle! Det er ikke sånn at jeg har brukt 37,5 timer på skolen en uke, og derfor bare har seks timer igjen av uka, og at jeg så slutter når jeg har brukt dem opp for den uka. Vi fortsetter til jobben er gjort. Og derfor oppleves det som blodig urettferdig at vi skal være flere timer på skolen for å samarbeide, for det medfører at vi får enda flere timer arbeid hjemme. For retting og tilbakemelding tar den tiden det tar, uansett samarbeid og delingskultur. Hvis vi skal bli like nøye med timetelling som dere, da går det ut over kvaliteten på arbeidet vårt, og det vil vi ikke være med på!

Les videre

Boller, epler og smil til frokost

Humøret var på topp blant de streikende som delte ut boller og epler ved byens parkeringshus.
Humøret var på topp blant de streikende som delte ut boller og epler ved byens parkeringshus.

En gruppe streikende fra Sam Eyde vgs var tidlig oppe tirsdag for å tilby boller, epler, informasjon og godt humør til Arendalitter på vei til jobb. Alle parkeringshusutgangene i byen var befolket av smilende, streikende lærere som bar på hver sin kurv med boller og epler. Les videre

Lærerne fylte sentrum

Flere hundre streikende lærere samlet seg på Sam Eydes plass tidlig mandag morgen for en markering av at streiken i Arendal nå går inn i sin tredje uke. De streikende gikk to runder rundt rådhuset, før det lange toget smøg seg gjennom gågatene til torget, hvor streikegeneral Geir Lindgren takket for innsatsen så langt og sa han var stolt over å være streikeleder for en så aktiv og kreativ gjeng.