Alle innlegg av admin

Streiken er over!

Streiken avsluttes formelt kl 0800 mandag morgen. På skoler som har vært omfattet av streiken, trengs det noe tid for å varsle elever og klargjøring av skoler. Det vil være ordinær undervisning fra tirsdag 2. september.

Streikende skal tilbake til sin arbeidsplass, det vil ikke være undervisning mandag 1. september, dagen brukes til klargjøring. Videre beskjeder mottar du fra arbeidsgiver.

Følg pressekonferansen på nrk her.

Avslutning av streikeuke tre i Arendal

Streiken har dratt ut, og den tredje uka med streik i Arendal ble avsluttet med grilling på Torvet i Arendal. Et nødvendig og kjærkomment oppmuntringstiltak i disse harde streiketider.

Neste uke er det fullt kjør med aktiviteter igjen, med «Slå ring om skolen» på Fevik tirsdag kl 18.00, som den foreløpig største hendelsen. Oversikt over andre kommende aktiviteter finner du i Aktivitetskalenderen.

Ellers minner vi om den pågående fotokonkurransen, som avsluttes torsdag 4.september kl. 12 med trekning av flott premie.

God helg til alle lærere, både de som streiker og de som er i jobb!

Streikevettreglene

Nå har en del av oss streiket lenge og har mange erfaringer å komme med, men som et tilbud til nye streikende presenterer streiker.no «Streikevettreglene»!

1. Legg ikke ut på langstreik uten trening
Før du går ut i streik og før du reiser ut til stand bør du lese streiker.no for siste informasjon. Da har du nok ammunisjon til å overvinne selv den vanskeligste motstanderen. Det anbefales også å gå turer i nabolaget ikledd hvit t-skjorte. Ta gjerne med banner eller plakat slik at du stiller forberedt til streiketog.

Les videre

Instagram-konkurranse!

Årets beste konkurranse kan du ta del i her på streiker.no nå!

Inspirert av russen ønsker vi å få hilsner på streike t-skjorta. Få så mange du klarer, fra kjendiser til mannen/dama i gata på t-skjorta di og ta bilde. Last bildet opp på Instagram og vi kårer den beste skjorta/hilsen ved streikeslutt. Utdanningsforbundet ordner en knallfet premie. Merk bildet med #streikarendal så er du med i konkurransen.

Freddy på streikekafe

Freddy de Ruiter (AP) har vært engasjert i striden mellom lærerne og KS. Onsdag besøkte han streikekafeen i Arendal.

– Jeg er svært sjokkert over den manglende forankringa KS har i denne opprivende striden. Jeg gremmes over mangelen på innsikt i lærernes arbeidsforhold som hovedstyret har vist, og spesielt at Arbeiderpartiets representanter har gått inn for dette. Jeg vil ta initiativ til at Aps representanter i KS hovedstyre kalles inn på teppet. Dersom KS skal beholde forhandlingsansvaret for lærerne, må måten de har opptrådt på vurderes nøye i etterkant av dette oppgjøret, sier de Ruiter.

Videre oppfordrer han Utdanningsforbundet til å opprettholde sine krav i streiken, og mener kommunestyrer over hele landet bør gi beskjed til KS om at de må snu, for å få slutt på konflikten.

Anders Kydland

Varaordfører Anders Kylland (FrP) var også innom streikekafeen for å vise sin støtte til lærerne.